Το νέο πρόσωπο της Αφγανής που έγινε εξώφυλλο στο Time μετά τα βασανιστήρια που υπέστηΗ Aesha Mohammadzai βασανίστηκε από τον σύζυγό της όταν προσπάθησε να δραπετεύσει. Της έκοψε τα αυτιά και τη μύτη, όπως ορίζουν οι παραδόσεις στο Αφγανιστάν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.


Το γενναίο κορίτσι όμως που έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή εξώφυλλα του περιοδικού TIME έχει πλέον νέο πρόσωπο και ζωή. Η δύσκολη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η 19χρονη έχει αποτέλεσμα. “Είμαι χαρούμενη με το νέο μου πρόσωπο” δηλώνει ενώ τονίζει ότι όσες γυναίκες δέχονται κακοποίηση πρέπει να είναι δυνατές.

Οι γιατροί τοποθέτησαν ένα στρώμα σιλικόνης στο μέτωπο και το γέμισαν με υγρό έτσι ώστε να εξαπλωθεί το δέρμα της και να μπορούν στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν στη νέα μύτη της. Επίσης, έκαναν μεταμόσχευση από το δέρμα της στη μύτη για να σχηματίσουν την βάση.Τα τραύματα της Aesha επουλώνονται αλλά ζει με πληγές της που δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί.Μιλώντας για πρώτη φορά στην τηλεόραση εξήγησε την ιστορία πίσω από την φωτογραφία του περιοδικού που τραβήχτηκε το 2010 και την έκανε χωρίς να το ξέρει σύμβολο.

 
Πηγή: Tlife.gr

Σχόλια