Στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για τα γεγονότα στη Marfin





Ανάμεσα στα θύματα η Αιγιώτισσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τα τραγικά γεγονότα στη Marfin στην οδό Σταδίου, κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης πορείας εναντίον του μνημονίου, στις 5 Μαΐου 2012.
Περίπου 32 μήνες μετά τα τραγικά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους  μέσα στην τράπεζα η Αγγελική Παπαθανασοπούλου έγκυος 32 ετών, η  Βιβή Ζούλια 35 ετών και ο Νώντας Τσακάλης 36 ετών,  οι δυο κατηγορούμενοι αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για βαριά κακουργήματα.
Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνει βαριά αδικήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη.

Οι δικαστικές αρχές, που αρχικά είχαν καλέσει τέσσερα άτομα ως υπόπτους, κατέληξαν στους συγκεκριμένους δυο κατηγορούμενους αξιοποιώντας μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, αναλύοντας στοιχεία από φωτογραφίες και οπτικό υλικό από το σημείο του εγκλήματος.

 Οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο του εμπρησμού είναι συγκλονιστικές.
 «Γιατί το κάψατε ρε παιδιά; Είπαμε να τους φοβερίσετε, όχι να το κάψετε ή να τους κάψετε...» είναι τα λόγια γυναίκας μέσα στο Μετρό που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση και περιγράφει μία οικονομολόγος στην κατάθεση της.
 Συγκλονιστική όμως είναι και η μαρτυρία εργαζομένου στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, για όσα συνέβησαν στη Μαρφίν : ««Με το που καταφέραμε να σβήσουμε τη φωτιά βλέπω ξαφνικά να σκάει μια δεύτερη μολότοφ. Είδα ότι την πέταξε άλλο νεαρό άτομο. Φορούσε μάσκα του σκι και μια μαύρη μάλλον μπλούζα για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Όταν με πλησίασε τον έπιασα από τον ώμο και του είπα: τι κάνετε ρε; Έχει κόσμο πάνω» και εκείνος μου απαντάει: «θα σας κάψουμε όλους».

Στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρίες που αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των δραστών (σε μία περίπτωση κατά 97%), ενώ σε καταθέσεις γίνεται αναφορά στην παρουσία μίας γυναίκας αλλά  και ενός ψηλού άνδρα σε ρόλο καθοδηγητή, ο οποίος κρατούσε σακίδιο και φορούσε καπέλο τζόκεϊ.

Σχόλια