Πάτρα: Μένει στην Κορίνθου η καρναβαλική παρέλαση



Η απόφαση είναι τελική: Η φετινή καρναβαλική παρέλαση θα γίνει από την οδό Κορίνθου.
Οι σκέψεις να ξεκινήσει από τη Γούναρη, όπως συνηθιζόταν παλιότερα, δεν ευοδώθηκαν, αφού η Αστυνομία και η Πυροσβεστική δεν ήταν σε θέση να εγγυηθούν για την ασφαλή λειτουργία της Γερμανού κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Σε συνάντηση ανάμεσα στον Δήμο και τους φορείς που εμπλέκονται στη δημόσια ασφάλεια (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κ.ά.), συζητήθηκε εάν μπορεί να αλλάξει φέτος η διαδρομή της παρέλασης.

Υπέρ της αλλαγής τάχθηκε ο πρόεδρος του Πατρινού Καρναβαλιού, Χαράλαμπος Καρκούλιας. Ορισμένα από τα επιχειρήματα του στην προσπάθεια να πείσει τους συνομιλητές του για την ορθότητα της πρότασής του, μεταξύ άλλων, ήταν:
1) Η παράδοση -πρόσφατα- της Ελευθερίου Βενιζέλου σε χρήση, που επιτρέπει την οδική σύνδεση των δύο νοσοκομείων (Πανεπιστημιακό και «Αγιος Ανδρέας») μέσω της Περιμετρικής,
2) Η πετυχημένη λειτουργία του προαστιακού, που θα αποθαρρύνει τους καρναβαλιστές της βόρειας Πάτρας (Αγυιά, Μποζαΐτικα, Καστελλόκαμπος, Ρίο) να χρησιμοποιήσουν τα ΙΧ τους για να έλθουν στο κέντρο της πόλης κ.ά.

Ο αντίλογος ήλθε από τους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίοι δεν μπορούσαν να εγγυηθούν ότι θα έμενε ελεύθερη η Γερμανού για να εξυπηρετήσει την κυκλοφορία, ειδικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ειδικότερα, από την πλευρά της Πυροσβεστικής ειπώθηκε ότι ο τύπος των οχημάτων που διαθέτει, δεν θα μπορούν να επέμβουν σε τέτοιες καταστάσεις.

Οι πληροφορίες θέλουν να ειπώθηκε στη συνάντηση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθούν τα αναγκαία οχήματα από άλλες περιοχές, αλλά και ότι το μοναδικό κλιμακοφόρο που έχει η υπηρεσία στη διάθεσή της ανήκει στη δύναμη πόλης γειτονικού νομού.

Η κατάληξη της συζήτησης ήταν να μείνει η διαδρομή της παρέλασης όπως έχει, και να εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να αλλάξει την επόμενη χρονιά.



Πηγή: pelop.gr - ρεπορτάζ Μιχάλης Βασιλάκης

Σχόλια