Ελέγχονται δάνεια σε κανάλια και εφημερίδες



Η κατεπείγουσα έρευνα για το δανεισμό του MEGA που διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, αναθέτοντας προκαταρκτική εξέταση στον στενό του συνεργάτη, εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη εικάζεται πως είναι μόνο η αρχή σχετικά με το τι θα ακολουθήσει για τα δάνεια στις επιχειρήσεις του τύπου…

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο που ανακοίνωσε ότι.... πήρε η Τηλέτυπος Α.Ε.
Ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων και θα κληθούν άμεσα να καταθέσουν μάρτυρες, τόσο από το MEGA, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση έχει ληφθεί και ο Πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως να ελεγχθούν-ανεξάρτητα από την έρευνα της δικαιοσύνης- από τις εποπτικές αρχές οι χρηματοδοτήσεις όλων των επιχειρήσεων ενημέρωσης, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Επίσης ανεξάρτητα από τη δικαιοσύνη στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκονται τα υψηλά δάνεια που δόθηκαν σε εκδοτικές – τηλεοπτικές εταιρείες, οι ροές χρηματοδότησης αλλά και που πήγαν αυτά τα χρήματα.

Παράλληλα έλεγχοι διενεργούνται και από τους επιτρόπους των τραπεζών που έχουν στα χέρια τους φακέλους των εκδοτικών συγκροτημάτων την περίοδο της φούσκας στα ΜΜΕ.


 

Σχόλια