Αιφνιδιαστική πρόταση Βαρουφάκη για ΔΝΤ και Ελλάδα


Πρότεινε "συμμαχία" της Αθήνας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για αλλαγή πολιτικής

Μια ανατρεπτική πρόταση για την Ελλάδα και τη σχέση της με την τρόικα των δανειστών, κατέθεσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο γνωστός οικονομολόγος, οι θέσεις του οποίου χαρακτηρίζονται συνήθως αιρετικές, πρότεινε μια “στρατηγική συμμαχία” της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στη βάση της επιδίωξης αλλαγής πολιτικής για τη διαχείριση της κρίσης χρέους της Αθήνας.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι το ΔΝΤ “δίνει πάσα” στην Ελλάδα, αποδεχόμενο το γνωστό λάθος με τον συντελεστή, η σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά όμως δεν το αξιοποιεί, σύμφωνα με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου.

Έτσι, ο Γιάννης Βαρουφάκης επισημαίνει ότι χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα διαχειριστεί διαφορετικά την καθημερινότητα της κρίσης, και θα κινηθεί περισσότερο ευέλικτα, αξιοποιώντας τις εύθραυστες ισορροπίες που μπορεί κανείς να εντοπίσει στο εσωτερικό της τρόικας.

Την προοπτική συνεργασίας της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε “δείξει” ο Γιάννης Βαρουφάκης και με παλαιότερες δηλώσεις του.

 

Σχόλια