Γ. Αγγελοπούλου: Ο Σημίτης δεν με άφησε να πάω στους γάμους της κόρης του τέως βασιλιά

 
 
Τις αποκαλύψεις για το περιεχόμενο του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Γιάννας Αγγελοπούλου που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 8 Μαΐου, συνεχίζει ο Στέφανος Κασιμάτης της εφημερίδας Καθημερινή. Οπως γράφει στη στήλη του, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε απαγορεύσει στη σιδηρά κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων Γιάννα Αγγελοπούλου να παραβρεθεί στους γάμους της Αλεξίας, κόρης του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - γεγονός που τη λύπησε για πολλούς λόγους.


Γράφει ο Στέφανος Κασιμάτης: «Μικρό παραλειπόμενο από το αυτοβιογραφικό πόνημα της Γιάννας Αγγελοπούλου «My Greek Drama», το οποίο, μολονότι πρόκειται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 8 Μαΐου, η στήλη σας το παρουσίασε (κατ' αποκλειστικότητα) την περασμένη Κυριακή.
Η αφήγηση βρίσκεται στο σημείο όπου ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μεθοδεύει την ανάθεση της προετοιμασίας στη Γιάννα, της ζητεί ευσχήμως να μην παραστεί στους γάμους της Αλεξίας των Γλυξβούργων και εκείνη, αντιλαμβανόμενη τη σημασία της συμμόρφωσής της, αποδέχεται.

Ωστόσο, εκλαμβάνει το γεγονός ότι ακυρώνει την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της στην εκδήλωση ως μέγα πλήγμα στην αυτοεκτίμησή της· και γράφει: ''Ετσι έμεινα στο σπίτι. Ντρεπόμουν για τον εαυτό μου και ήμουν απογοητευμένη που έχανα τη γιορτή, ειδικά επειδή είχα αγοράσει ένα όμορφο σύνολο για την περίσταση (εντούτοις, όχι τόσο υπερβολικό όσο το σύνολο του Γκωτιέ, το οποίο θα φορούσα μια μέρα στον γάμο του Πρίγκηπα Γουίλλιαμ και της Κέιτ Μίντλτον)''.

Στο συγκεκριμένο εδάφιο, νομίζω, αναγνωρίζουμε την αυθεντικότητα του ''Lady G's touch'', δηλαδή της ιδιαίτερης προσέγγισής της στα πράγματα, για την οποία λατρεύουμε να τη μισούμε... »

 

Σχόλια