Ήπειρος - Κινδυνεύουν σπίτια εξαιτίας καθιζήσεωνΔιαστάσεις παίρνει, καθημερινά, το ζήτημα των κατολισθήσεων και των καθιζήσεων που σημειώνονται στην Ήπειρο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με δύο ακόμη σπίτια να κρίνονται μη κατοικήσιμα στο νομό Πρέβεζας.

Σοβαρές ζημιές, λόγω καθιζήσεων, καταγράφονται και στα χωριά Σκιαδά, Βρυσούλα και Ρεματιά. Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στον Μύτικα, όπου εκφράζονται φόβοι πως η καθίζηση θα συνεχιστεί προς τις κατοικίες, ενώ και στην εθνική οδό Πρέβεζας - Ιωαννίνων, στο ύψος του Μιχαλιτσίου, υπάρχει επικίνδυνη καθίζηση του οδοστρώματος, η οποία "εγκυμονεί" κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Σε κίνδυνο βρίσκονται και σπίτια στο Ανήλιο του Μετσόβου, λόγω μεγάλης κατολίσθησης που σημειώθηκε, προχθές, στον οικισμό που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού καθώς διαπιστώθηκαν ρωγμές στα τοιχία αντιστήριξης του εδάφους.
Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο Δημήτρης Μαυρογιώργος δήλωσε στο
ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, υπάρχει ο φόβος μεγαλύτερων ζημιών. Μάλιστα, ανέφερε ότι έχει σταλεί αίτημα στο ΙΓΜΕ για να επισκεφτεί κλιμάκιο επιστημόνων όλες τις πληγείσες περιοχές.
 
 
 

Σχόλια