Εξαρθρώθηκαν πολυμελή κυκλώματα ναρκωτικών σε Μεσσηνία και Πύργο

 
Εξαρθρώθηκαν, έπειτα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και τη συμμετοχή ανδρών της Ασφάλειας Καλαμάτας, Σπάρτης, Τρίπολης και αστυνομικών της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και Λακωνίας, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που ενέχονται σε καλλιέργειες χασίς, σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Όπως προέκυψε, οι δυο οργανώσεις είχαν αυτοτελή δράση, ενώ ο συνολικός αριθμός των μελών τους ανέρχεται στα έντεκα άτομα.

Πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών, ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές των Γαργαλιάνων, της Βάλτας, της Μαραθόπολης, της Κυπαρισσίας, της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας στη Μεσσηνία, καθώς και στον Πύργο Ηλείας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν και τα έντεκα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ έγινε και μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και άλλους χώρους.

Στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες δικογραφίες σε βάρος συνολικά 35 ατόμων, εκ των οποίων οι 11 είναι μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση, προέκυψε ότι τουλάχιστον 7 άτομα, έχοντας διακριτούς ρόλους, συμμετείχαν στην οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία. Τα μέλη της, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, συμμετείχαν κατά περίπτωση στην καλλιέργεια φυτειών χασίς και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας όσο και γενικότερα στην ελληνική επικράτεια.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 6 Έλληνες, 43, 42, 53, 30, 38 και 35 ετών, καθώς και ένας 22χρονος Αλβανός, όλοι τους μέλη της οργάνωσης.

Για την οργάνωση αυτή, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη 19 άτομα που κατηγορούνται κατά περίπτωση για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Επίσης προέκυψε ότι δύο από τα μέλη της οργάνωσης, ο 43χρονος και ο 42χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, είχαν συμμετοχή στην καλλιέργεια μεγάλης χασισοφυτείας, η οποία είχε εντοπιστεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 σε δασώδη περιοχή της Τριφυλλίας και αποτελούνταν από 992 δενδρύλλια χασίς.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 195,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο φυτά κάνναβης, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα, ένα πιστόλι με αμπούλες και μεταλλικά σφαιρίδια, τρεις ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 3.300 ευρώ, δεκαπέντε κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM, πλήθος φυσίγγων καθώς και ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.

Η δεύτερη εγκληματική ομάδα αποτελούνταν τουλάχιστον από πέντε μέλη, τα οποία είχαν διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2012 συμμετείχαν, κατά περίπτωση, στην καλλιέργεια φυτειών χασίς, ενώ περαιτέρω δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, όλοι τους Έλληνες, 46, 33, 48, 35 και 35 ετών, οι οποίοι αποτελούν μέλη της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι ο ένας 35χρονος συμμετείχε ενεργά και στις δύο οργανώσεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει εκτός των συλληφθέντων, ακόμα πέντε άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Κατά τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκε εκτός των άλλων, μια πλήρως εξοπλισμένη υδροπονική καλλιέργεια 91 φυτών χασίς, μία λάμπα φωτισμού, αυτόματοι μετρητές για πότισμα, καθώς και αυτόματα δίκτυα ύδρευσης.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια, σε αποθήκες και σε καταστήματα ιδιοκτησίας των μελών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ακόμα, ένα κιλό και 455 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, το ποσό των 4.830 ευρώ, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, δεκατρείς κροτίδες, δεκατρία κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM καθώς και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους Εισαγγελείς Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
 
πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια