Πάτρα: Πάνω από 60 οχήματα είχε κλέψει σπείρα ΕλλήνωνΣυνολικά πάνω από εξήντα κλοπές οχημάτων κυρίως στην περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και της Αττικής φέρονται να είχαν διαπράξει τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών μετά από επιχειρηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες…
 
Η πληροφορία που έφθασε στους αστυνομικούς ήταν πως πρόσωπα επρόκειτο να κλέψουν ή να παραλάβουν κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο από περιοχή της Κρέστενας κοντά στην Αρχαία Ολυμπία στην Ηλεία. Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησαν την παρακολούθηση και όταν εντόπισαν τους δράστες άρχισαν να τους ακολουθούν.

Τελικά η παρακολούθηση μετατράπηκε σε καταδίωξη που έφθασε μέχρι και την Κόρινθο οπότε  ακινητοποιήθηκαν οι δράστες και συνελήφθησαν. Παράλληλα ομάδες αστυνομικών είχαν στήσει επιχειρήσεις στην Αθήνα αλλά και σε άλλα σημεία της Πελοποννήσου.

Συνολικά έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής – οι έρευνες συνεχίζονται – επτά άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, όλοι Έλληνες, ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης συνεργείου στον οποίον έφθαναν τα κλεμμένα οχήματα και κατόπιν γινόταν ο «τεμαχισμός» τους σε ανταλλακτικά, ή η παραποίηση των στοιχείων τους.

Να σημειωθεί πως εκτός των άλλων, μέλη της σπείρας φέρονται να είχαν, επίσης, δράση σε ληστείες και κλοπές οικιών.
Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.


 
Πηγή: patrastimes.gr
 

Σχόλια